van de Protestantse Gemeente Adorp-Wetsinge-Sauwerd en de Protestantse Gemeente Baflo.

 

De in maart 2020 geplande en toen naar maart 2021 uitgestelde lezing van Saskia van Lier “PASSIE VOOR DE PASSIE, lijdenstijd in muziek en beeld” kan ook dit jaar niet doorgaan. Jammer, maar wellicht gaat het in 2022 wel lukken. Er ligt dus iets moois in het verschiet!

Het bracht ons op het idee om tips te geven over moois dat wel te zien en te beluisteren zal zijn in de veertig-dagen-tijd.

 

1. Luisteren

Luister naar muziek die Saskia in haar lezing aan bod wil laten komen. Deze muziekstukken zijn prachtig om in de lijdenstijd te beluisteren:

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach*, het Stabat Mater van Pergolesi*, de Membra Jesu Nostri van Buxtehude*, de Leçons de Tenèbres van Charpentier, de Brockespassion van Telemann.

Buiten de lezing om bijvoorbeeld ook Les Sept Dernières Paroles van Joseph Haydn*, het Stabat Mater van Vivaldi*.

Via internet (YouTube) is veel muziek te beluisteren, gewoon proberen maar.

*) Deze cd’s zijn eventueel een paar dagen te leen (familie Kwerreveld 050-3061469).

Iemand uitnodigen om samen te luisteren, ook een idee misschien?

 

2. Luisteren en zien

 

https://www.keesposthumus.nl/wp-content/uploads/40verhalenen-portretten-03-1024x411.jpg

 

 

Zeven Nederlandse vertellers bundelen hun krachten en presenteren tijdens de veertigdagentijd, dus vanaf Aswoensdag op 17 februari tot en met Pasen, elke dag op video een nieuw verhaal, en op zondag een kookvideo. Alles te zien en horen op www.40verhalen.nl om mensen te inspireren tijdens de vastentijd!

Dit zijn de vertellers: Gottfrid van EckPauline SeebregtsStephan de JongPeterine KooijmansTalitha NawijnEveline Masetti en Kees Posthumus.

Elke week heeft een eigen thema, dat past binnen een overkoepelend thema: pelgrimage. De ene keer gaan de verhalen over vertrekken, ontdekken of schuilen, de andere keer over vallen en opstaan, strijden, uitzien of thuiskomen. De gekozen aanpak is breed, met korte verhalen uit allerlei culturele en religieuze tradities.
Op zondag komen de verhalen voor de hele week online.

Bovenstaand stukje komt van de website www.40verhalen.nl

Tot slot de wens: zoek, ontdek, kijk en luister en laat u inspireren!