De bronafbeelding bekijkenNiet alles is locked down!

 

Binnen de appgroep jongvolwassenen/middengroep (20 - ongeveer 50 jaar) zijn we reeds begonnen met elkaar aansprekende muziek toe te sturen. Dit kan een uitgesproken christelijk nummer zijn, maar hoeft absoluut niet. De ooit eerdere U2 dienst is hier een prachtig voorbeeld van. Het gaat om die muziek die jou raakt aan iets belangrijks in het leven. In het hier en nu of aan eerdere tijden. Wat je b.v. aanzet tot denken en/of waar je blij, ontroerd, hoopvol…… van wordt en wat je met anderen zou willen delen. Om vervolgens per app er met elkaar eens van gedachten over wisselen. We willen graag een kettingreactie op gang brengen. Het werkt als volgt. Degene die een muzieknummer appt schrijf erbij waarom dit nummer hem/haar aanspreekt. Alle ‘app-ers’ uit de groep kunnen hier dan op reageren. Met de bedoeling dat we op die manier wat gedachten en ervaringen met elkaar uitwisselen. Als dit uitwisselen voldoende is geweest (5 dagen lang geen reactie meer op gekomen) dan wijst degene die het nummer inbracht iemand anders aan om het volgende muzieknummer met een reactie te appen. Als we hierop dan weer voldoende hebben uitgewisseld en 5 dagen radiostilte voorbij zijn, dan wijst diegene de volgende aan enz. enz. enz.

De bronafbeelding bekijkenToen we deze gedachte tijdens een kerkenraadsvergadering aan de andere kerkenraadsleden voorlegden waren ze gelijk enthousiast en bedachten spontaan dat we dan na een tijdje verzamelen van muzieknummers en uitwisselingen, we hier vast ook wel een mooie online kerkdienst van kunnen maken.

Kortom het lijkt ons leuk om op deze wijze toch met elkaar in contact te komen over muziek in ons leven. We zijn er reeds mee begonnen, maar als meer mensen zeggen: “Oh, leuk ik doe mee, je bent van harte welkom. Neem dan contact op met Henk Veenstra (06-53154851) of Marleen Stokroos (06-12435402), dan voegen we je toe aan de groep.

 

Ook binnen de patatgroep zullen de jongeren met elkaar aan de slag gaan om met elkaar een glossy te maken over het leven als jongere (12-20) in coronatijd of andere zaken …. we zullen het gaan zien J.

 

De bronafbeelding bekijkenEn onderwijl hebben we als pastorale-diaconale raad voor de ouderen in onze gemeente een papieren boekje gemaakt met woorden en gedichten die hopelijk inspireren en een steuntje in de rug zijn omdat we elkaar nog steeds niet kunnen ontmoeten bij b.v. de koffiemiddag.

 

Zo zoeken we naar wat wel kan in tijden dat er wat minder kan.

 U krijgt hierbij alvast een van de gedichten uit het papieren boekje erbij.

 De bronafbeelding bekijken

Niet alles is locked down!

Want zie:   De zon is niet locked down

                            Frisse lucht is niet locked down

                            Tijd met mensen waar je van houdt is niet locked down

                            Vriendschap is niet locked down

                            Creativiteit is niet locked down

                            Bidden is niet locked down

                            Hobby’s zijn niet locked down

                            Hopen en dromen zijn niet locked down

                            Aardigheid is niet locked down

                            Leren is niet locked down

                            Met elkaar praten is niet locked down

                            Fantaseren is niet locked down

                            Zonsondergangen zijn niet locked down

                            Koesteren is niet locked down

Daarom:             Blijf thuis en maak er iets goeds van

                            Wees veilig, gelukkig en gezond

                            Amen

Een hartelijke groet van alle app-ers, de Patatkring en de Pastorale-Diaconale raad.