Kerkrentmeesters

Even een update omtrent de vorderingen van de verkoop van het ‘gebouwtje’ en de voortgang van de verbouw van Concordia.

 

Het gebouwtje Kostersgang 1 en 3: hiervoor is een intentieverklaring tot aankoop door J--------d, de vriend van de bewoonster P--------a. Hij is nu de benodigde financiën aan het regelen.

Ondertussen is Johan met de kadastrale veranderingen aan de slag:

het fictieve kerkpad  onder het gebouwtje door en de verkoop van de ondergrond van de garage ernaast aan de overbuurman T-----g,

de garage is al van hen.

Ook een aanpassing aan de grens met het buurperceel (voormalige peuterspeelzaal).

Jan Majoor is nu een voorlopig koopcontract aan het opstellen. Als de benodigde financiën gevonden worden zou het rond kunnen komen.

Inmiddels proberen we ook de inventaris zo goed mogelijk te plaatsen, een schilderij van Tinallinge en wat servies goed zijn al door Jannes de Boer voor Tinallinge meegenomen.

Er staat nog een oude brandkast, zonder sleutel. Hier zouden mogelijk historische papieren in kunnen zitten, deze gaan we open (laten) maken in het bijzijn van meerdere mensen, inclusief de historische kring.

Een schilderij van Saaxumhuizen zal naar het betreffende dorp gaan, deze schilderijen zijn geschilderd door Bouwsema, die soms nog op de fiets vanuit Winsum in de kerk komt en die van enig belang zijn.

Voor de stoelen en tafels zou Concordia mogelijk belangstelling hebben, zo ook voor 2 brandblussers. Er is nog oud kindernevendienst-materiaal. De platen aan de wand willen we in de Immanuelkerk ophangen aan de dichtgemaakte wand.

Van de oorsprong van deze platen is inmiddels documentatie.


 

 

Concordia

De vrijwilligers zijn uitgewerkt met schilderen enz.

Toch moeten er nog de nodige werken worden uitgevoerd, maar dit moet door vakmensen gebeuren en we gaan de keuken verder uitvoeren.

Deels is hier nog financiële ruimte voor, deels ook niet.

Voor en bedrag van € ----------- laten we niet uitvoeren, zoals de vloer en de gordijnen/vitrages. Voor een ander deel, plafond, hal, wat specialistisch behangwerk en verlichting stellen we nog financiële ruimte, echter het tekort is dan toch € --------

Daarnaast schrijven we ongeveer € --------- aan kosten door naar onderhoud.

Omdat er de nodige isolerende werken zijn uitgevoerd (meer dan begroot, met name de wanden), maar ook de wel begrote dakisolatie en beglazing, denken we dat dit welbestede gelden zijn.

 

Ook gaan we in maart 33 zonnepanelen plaatsen, dit alles geeft een aanzienlijke besparing op de energie kosten en maakt Concordia een stuk duurzamer voor nu en voor later. Door middel van giften van 2 gemeenteleden worden deze voor de kerk kosteloos gelegd.

Dankzij een gift van een gemeentelid is er een uitbreiding van de beamer aangeschaft. We zijn hier bijzonder content mee en krijgen hier ook lovende woorden voor.

Voor een ‘gewoon’ dorp zijn we hier goed mee bezig en we zijn hier dankbaar voor.

 

Hartelijke groet, namens de rentmeesters Johan en Roel.