Collectes Kerk in Actie

 

7 april: Rwanda 25 jaar na de genocide

Pleegmoeder Fortuné doet de afwas met haar pleegdochter Clarisse, foto Chantal Spieard                                       In 2019 is het 25 jaar geleden dat één miljoen Rwandezen  werden afgeslacht door hun buren.   

                                       De jongvolwassen Rose Mukankaka overleefde de genocide¨ maar verloor haar ouders, broers en zussen.

                                       Ze besloot dat ze God wilde dienen door weeskinderen op te vangen en onder te brengen in pleeggezinnen.

                                       Zo ontstond Mwana Ukundwa¨ ‘geliefd kind’.

In de afgelopen 25 jaar is het werk veranderd. Tegenwoordig ondersteunt de organisatie kinderen die hun ouders aan hiv/aids hebben verloren¨ of zelf besmet zijn. Zij krijgen medicijnen, schooluniformen en leren om te gaan met hun ziekte. Ook alleenstaande moeders die besmet zijn¨ worden ondersteund in de zorg voor zichzelf en hun gezin. Maakt u dit werk mede mogelijk? Geef aan de collecte of maak uw bijdrage over via:

NL 89 ABNA 0457 457 457 t.n.v.  Kerk in Actie o.v.v. collecte 40dagentijd.

 

14 april: Jongeren doorleven het Paasverhaal

/var/folders/yw/8qr_44sn5nj8cxswqkdptj_40000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/PaasChallenge2019%20web.png

Veel christelijke jongeren het hebben paasverhaal al vaak gehoord. Komt de boodschap van Pasen bij hen nog wel aan? JOP, Jong Protestant, ontwikkelde een verrassend nieuw spel voor kerkelijke jongeren: de PaasChallenge. In dit spel met ‘Wie-is-de-mol’-achtige elementen kruipen jongeren een nacht lang in de huid van een hoofdpersoon uit het paasverhaal. Ze krijgen te maken met emoties als achterdocht, eenzaamheid, vermoeidheid en troost. Een deel van de opdrachten speelt zich buiten af, de ontknoping vindt plaats op paasmorgen. De eerst editie was een groot succes: bijna 2.000 jongeren van maar liefst 150 jeugdgroepen uit heel Nederland deden mee (zie filmpje op jop.nl/paaschallenge). Collecteer mee, zodat JOP rond Pasen jongeren met dit uitdagend spel bij de kerk kan (blijven) betrekken.

 

21 april: Versterk de kerk in Pakistan

 

Veel christenen in Pakistan voelen zich kwetsbaar en onzeker. Zij vormen een minderheid en behoren tot de laagste klasse, de armste bevolkingsgroepen. Veel christenen hebben bovendien weinig kennis over het christelijk geloof. Kerk in Actie bouwt samen met lokale kerken aan een sterke en vernieuwende kerk in Pakistan. Studenten en voorgangers kunnen, onder meer via internet, cursussen en trainingen volgen over discipel-schap en theologie.

Jaarlijks volgen 6.000 tieners een jongerentraining. Zij zijn het toekomstig kader van de kerk en staan dankzij deze training sterker in hun geloof. Bouw met uw Paascollecte mee aan een sterke en vernieuwende kerk in Pakistan.

 

/var/folders/yw/8qr_44sn5nj8cxswqkdptj_40000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/435594%20D5K%20Posters%20Kerk%20in%20Actie%20syrie.jpgZondag 5 mei 2019:

 

 

 

 

 

 

 

Op 5 mei vieren we in grote dankbaarheid onze vrijheid. Het is bijzonder waardevol om dat uitbundig te kunnen doen, want vrijheid is niet vanzelfsprekend. Zo lijden in Syrië miljoenen mensen onder de burgeroorlog die al meer dan zeven jaar duurt.

Ook Syrische kerken en gemeenten zijn zwaar getroffen. Toch kiezen zij ervoor in deze tijden van nood een helper te zijn. Zij bieden noodhulp zoals voedsel, water en medische zorg. Daarnaast staan zij mensen bij die voorzichtig terugkeren naar veilige gebieden, bijvoorbeeld met vakopleidingen of leningen om een eigen bedrijf te starten. Laten we deze zondag onze vrijheid vieren, en tegelijk collecteren voor onze naasten in Syrië.

www.kerkinactie.nl