RK-dienst Hemelvaart in Laurentiuskerk

 

Sinds 2012 hebben de vijf katholieke kerkgemeenschappen in Noord-Groningen, later gefuseerd tot de Heilige Liudgerparochie, het plan opgevat om op Hemelvaartsdag te vieren in een oude Groningse kerk die van oorsprong Rooms-Katholiek was. Zo vierde men al in Loppersum, Usquert, Ten Boer, Warffum, Middelstum, Leens en Stedum. Dit jaar werd de vraag gesteld of het ook in de Laurentiuskerk in Baflo kan.

Rond de klok van 08.00 uur komt er een groep enthousiaste
wandelaars naar de kerkdeur, waar uitleg wordt gegeven over het kerkgebouw en de toren, waarna een wandeling start rondom het dorp. Om 09.00 uur komen we samen in of bij de kerk voor een kop koffie met Grunneger kouk en om 10.00 uur begint de Eucharistieviering, waarin parochianen van de vijf kerkgemeenschappen actief betrokken zijn. Er is kinderwoorddienst en oppas voor de kleintjes. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kop koffie waarna ieder weer zijns of haars weegs gaat.

De voorgangers zijn pastor Dorus Wubbels en pastor Nellie Hamersma-Sluis. Het Liudgerensemble zingt o.l.v. dirigent Jelke Hamersma.
De RK-gemeenschap is de Protestantse Gemeente Baflo erg dankbaar voor de gastvrijheid.
Gasten zijn van harte welkom.

 

Onze parochie bestaat uit vijf geloofsgemeenschappen:
Maria-Tenhemelopneming - Bedum
H. Nicolaas - Delfzijl
H. Willibrordus - Kloosterburen
H. Jacobus de Meerdere - Uithuizen
H. Bonifatius - Wehe-den Hoorn
We noemen deze ochtend ook wel ‘Consecratie op Locatie’.