Monnikenwerk

 

10 kunstenaars, 9 kerken, 6 woensdagen: Monnikenwerk.

 

In de periode van 17 juli tot en met 21 augustus vindt de tweede editie van Monnikenwerk plaats. Kunstenaars werken zes woensdagen in stilte in de sobere ruimte van een middeleeuwse kerk in het weidse landschap van Noord- Groningen, ieder vanuit de eigen discipline, de kerk als werkplaats. Aan het einde van de dag (vanaf 17 uur) zijn bezoekers welkom om kunst op zo’n plek te ervaren.

Ook in deze tweede editie hopen de deelnemers samen met de bezoekers te ontdekken waartoe de sacrale ruimte uitnodigt en of er kunst kan ontstaan die raakt aan iets dat groter is dan wij.  De Laurentiuskerk in Baflo is één van de deelnemende kerken.

 

Deelnemers

Er is werk te zien van kunstenaars vanuit zeer verschillende disciplines, zoals beeldhouwwerk, etsen, houtwerk, grafiek, tekeningen, installaties, collages, ruimtelijk werk en poëzie. Op de website : www.monnikenwerk.nu is meer informatie te vinden over de deelnemende kunstenaars en het werk dat zij maken.

 

Organisatie

Monnikenwerk is een initiatief van kunstenaars Anjet van Linge en Marc de Groot uit Den Andel. In samenwerking met Kerk in het Dorp, de Stichting Oude Groninger Kerken, en de protestantse gemeente Maarland is de keuze en openstelling van de kerken tot stand gekomen en financieel mogelijk gemaakt.

 

Fietsroutes

In deze tweede editie is het werk van de kunstenaar ook per fiets te bezoeken. Werkten in de eerste editie 4 kunstenaars in 4 kerken, dit jaar het aantal meer dan verdubbeld. Langs de 9 kerken voert een fietsroute, opgedeeld in twee ronden van 5 en 4 kerken, ronde Noord en ronde Oost, beide ongeveer 15 kilometer lang. In elke ronde bevindt zich een locatie met een treinstation.

 

Data / Tijden / Locaties / Kunstenaars

Woensdag 17 juli, 24 juli en 31 juli

Woensdag 7 augustus, 14 augustus en 21 augustus

Geopend voor publiek van 17.00 – 20.00 uur

 

Ronde Noord

Baflo        (trein)      Mariska Boekhorst          Gemengde techniek

Den Andel               Aly Freije                         Poëzie

Westernieland         Anjet van Linge               Beeldhouwen

Saaxumhuizen                Trude van Assem           Ruimtelijk werk

Eenrum                   Paul en Hèlen Meek       Hout en Grafiek

 

Ronde Oost

Loppersum (trein)   Hanneke Somer             Tekeningen

Eenum                    Josefien Alkema             Tekeningen

Leermens               Marc de Groot                 Collage

Westeremden         Wilma Drooger               Installatie