Welkom op de site van onze kerk.

 

Abonneer u nu op de kerkbodeberichten !

 

Geef uw e-mailadres door aan info@pgbaflo.nl en u ontvangt iedere week op uw mail de kerkbodeberichten en evt. nieuwsbrieven van onze gemeente.

 

Wanneer u een kerkdienst nogmaals wilt horen klik dan op de knop "Kerkdienst gemist"voor een live dienst of een eerdere opgenomen dienst.

 

 

 

 
 

Gemeentebericht Protestantse Gemeente Baflo c.a.

 

     

 

Ondanks de leegte komt het Licht nog steeds de kerk in. Zij wacht op ons!

 

En daarnaast gaat het woord nog steeds voort:

 

Online kerkdienst Hemelvaart 21 mei om 9.30 uur. Onze voorganger Marleen Stokroos zal op Hemelvaart voorgaan in een online kerkdienst te Sauwerd. U allen bent van harte uitgenodigd om via kerkomroep.nl – PKN Gemeente Adrop-Wetsinge-Sauwerd, deze dienst mee te beleven. https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/11301

 

Online eredienst op Pinkstermorgen 31 mei om 10.00 uur vanuit de kerk te Sauwerd. Oorspronkelijk zou Marleen Stokroos deze dag eerst in Baflo en vervolgens in Sauwerd voorgaan. Gezien Pinksteren nog binnen de noodzaak van online diensten valt hebben beide kerkenraden besloten om hier één grote gezamenlijke onlinedienst van te maken. Beide gemeentes zullen hier een bijdrage aan leveren. Ook deze dienst is te volgen via kerkomroep.nl: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/11301

 

Op zondagavond luisteren/meezingen met liederen uit de Johannes de Heer Bundel. Geert Doornbos speelt op zondagavond van 19.00 - 19.30 uur op verzoek bekende liederen uit de Johannes de Heer Bundel. Dit is live te volgen via de facebookpagina van Geert Doornbos en ook via Kerkdienstgemist.nl Protestantse Gem Baflo. (https://kerkdienstgemist.nl/stations/1207-Protestantse-gemeente-Baflo-ca). Per e-mail kunt u een verzoeknummer sturen naar: ghdoornbos@live.nl of via een facebookbericht.

 

In de maand juni zullen er geen eigen online kerkdiensten zijn. In deze periode kunt u o.a. de online diensten van de Protestantse Gemeente Winsum/Halfambt meebeleven via https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10495 Desgewenst kunnen voorbeden en/of het gedenken van overleden gemeenteleden uit onze gemeente opgenomen worden in deze dienst. U kunt uw gebedsintentie aangeven aan Marleen Stokroos.

 

Op basis van de huidige richtlijnen van het RIVM hopen we in de maand juli weer met elkaar de eredienst in de kerk te mogen vieren. Als het niet nodig blijkt om de richtlijnen tussentijds weer aan te scherpen mogen er dan 100 mensen bij elkaar te komen. De eerste zondagse eredienst is op zondag 5 juli om 9.30 in de Immanuelkerk. Marleen Stokroos zal in deze dienst voorgaan. We hopen u allen dan volgens het protocol van de PKN (t.b.v. de coronamaatregelingen) maar wel van harte te ontmoeten!! T.z.t. zullen we u hier verder over informeren.

 

Medeleven met elkaar

De bloemengroet van zondag 10 mei ging met een hartelijke groet van ons allen naar Mevr. J. Kroeze-Kroeske (Willem de Zwijgerstraat 2). We willen u even laten weten dat we aan u denken en u een hart onder de riem steken in deze rare tijd die maar doorgaat.

Er ging ook een snoepboeket naar Tom Werkman te Vries. Tom we hoorden dat je ouders je binnenkort weer mogen bezoeken. Wat fijn voor jullie allemaal!!! Daarom nemen ze deze lekkere bloemengroet voor jou mee.

De bloemengroet van zondag 17 mei ging met een hartelijke groet van ons allen naar Alie en Bert Meijer (Brandenburgerpad te Rasquert). Het is alweer drie maanden later dat jullie afscheid moesten nemen van jullie (schoon)moeder. Maar rouw laat zich niet in tijd uitdrukken. Daarom hierbij voor jullie en voor alle anderen familieleden een blijk van denken aan jullie in alles wat er is.

 

Mededelingen en aankondiging

De duur van de maatregelingen vraagt zo haar tol en draagkracht. Dit kan maken dat sommige zorgen of onzekerheden groter worden. Of dat u merkt dat wat eerst nog wel lukte nu niet meer lukt. Als gevoelens van onzekerheid en/of eenzaamheid sterker worden, als u graag wilt dat iemand anders eens een boodschap voor u doet, als u om andere redenen merkt dat een praatje of een steuntje in de rug u goed zal doen schroom dan niet om te bellen. U kunt voor uzelf of voor een ander contact opnemen met mij als kerkelijk werker (06-12435402) of met één van de wijkmedewerkers. Voor de wijkmedewerkers kunt u bellen voor wijk 1. Grietje Afman-Rustema, 0595- 424001, wijk 2. Anja Prins-Schutter, 0595-528633, wijk 3. Hilda Kruizenga- Zuidema, 0595-423849, wijk 4. Lies Kruizenga-Datema, 0595-424742. En als u niet weet onder welke wijk u valt dan is de keus van bellen aan u. Daarnaast ben ik (Marleen) met regelmaat op de woensdag en op de vrijdag in de Immanuelkerk. Bij tijd en wijle komt er iemand bij mij langs om elkaar ook even in de ogen te kunnen kijken. Ook dit kan op afspraak. En zo langzamerhand kan het bezoekwerk aan huis ook weer opgepakt worden. Ook dit gaat op basis van onderling overleg en op afspraak.

 

Sinds 13 april tot 30 mei verzorgen we samen met mensen uit de Protestantse Gemeente Winsum/Halfambt vlogs in het kader van “50 dagen tussen Pasen en Pinksteren”. We doen dit om contact met elkaar te houden en elkaar te inspireren in een tijd waarin we elkaar niet kunnen ontmoeten. Ieder heeft 1 x p.w. een inbreng met daarin een eigen gekozen rode draad/thema. Ik laat mij inspireren door het werk van Henry Nouwen. Voor ons als Bafloërs is de weg via Facebook PGWH of via de website van de PGWH de gemakkelijkste weg naar de vlogs. Via de website van de PGWH, item “Van Pasen tot Pinksteren meditatieve Vlogs” vindt u op de digitale knop. U wordt dan verbonden met YouTube waar de vlogs staan. De verbinding naar de vlogs duurt even. Daarnaast zal ik voor de niet vloggers onder ons mijn vlog ook opnemen in ons kerkblad Onderweg.

 

We hebben onderwijl dus een datum waarop we elkaar weer hopen te ontmoeten in een feestelijke en kleurrijke viering. U heeft dus nog anderhalve maand de tijd om vlinders te kleuren. Als u al door de kleurplaten heen bent of u wilt graag een eigen ontwerp maken. Laat uw creativiteit zeer zeker uw gang gaan. Hoe meer, hoe mooier. U kunt uw vlinders of andere ontwerpen opsturen of in de brievenbus doen van Linda v.d. Wal (Julianalaan 10, 9953 RJ Baflo).

 

Wie heeft er zin om mee te haken aan de regenboogjes van hoop. In de afgelopen weken hebben meerdere mensen in een verzorgingshuizen als groet en teken van hoop zelf gehaakte regenboogjes gekregen. Nu willen we dit ook graag doen voor de 75 plussers die alleen wonen. Het is een eenvoudig patroon en blijkt niet moeilijk te maken. En hoe meer handen hoe minder werk, hoe meer vreugd. Wie heeft zin om de haaknaald op te pakken. We willen deze groet van hoop graag rond Pinksteren klaar hebben. We zoeken dus haakers M/V voor in de aan komende twee weken. Als je mee wilt doen kan je contact opnemen met Jantje Hummel jantje_hummel@hotmail.com  (nb er zit een _ tussen jantje en hummel) of met Marleen Stokroos (06-12435402).

 

Berichten voor de afkondigingen

Als u iets vermeld wilt hebben in de afkondigingen bij de kerkdiensten dan kunt u dit doorgeven aan Geert Doornbos, bij voorkeur per e-mail: scribakerkraad@gmail.com

Berichten voor de kerkbode

Als u iets vermeld wilt hebben in de Protestantse Kerkbode en via de gemeenteberichten per mail dan kunt u dit doorgeven aan Marleen Stokroos, bij voorkeur per e-mail: m.stokroos@outlook.com

 

Mede namens de kerkenraad wensen we u alle goeds,

 

vlag houd moed 2

 

en

content image

 

Marleen Stokroos